čtvrtek, srpna 07, 2008

Doctor Mordrid

Jeffrey Combs opět v roli doktora? To musím vidět! ... Asi taková byla má reakce, když jsem si vybíral film na dnešní večer. Chtěl jsem něco krátkého a lehkého, prostě jen jednoduchou zábavu na parnou letní noc kdy k Fašistovi je daleko a zásoby v lednici se povážlivě tenčí. Doctor Mordrid mé požadavky splnil na 100%. Aby taky ne, od horroru pocházejícího z dílny klanu Bandů (režie Charles a Albert) nikdy nemůžeme očekávat víc než infantilní humor, skvělé herce, trochu horší triky, ještě horší příběh a hromady loutek. Je tu všechno...O co jde tentokrát?

Jeffrey hraje hodného čaroděje, který po staletí čeká na návrat svého odvěkého nepřítele. Když se tak stane, připlete se mu do cesty ještě průměrně pohledná ženská a vlezlý policejní inspektor, kteří nadělají více škody než užitku a v zásadě nejsou příliš důležití. Narozdíl od onoho zlého čaroděje, kterého hraje klasik záporných rolí Brian Thompson, navíc s úžasně nepadnoucí blonďatou hřívou. Vzpomínka na ni dává Thompsonově postavě z Akt X (mimozemský zabiják) zcela nový rozměr. A rána z milosti - onen zloun s blonďatou parukou se jmenuje Kabal (kdesi v hlubinách ostravské nemocnice se právě rozlehl hurónský smích).

Nakonec dojde i na oblíbené loutky a animaci, to když oba bojující mágové oživí kostry dinosaurů v přírodovědném muzeu. Že to zní trhle? Aby taky ne. Film, ve kterém se ochočený havran jmenuje Edgar, lehce trhlý být musí, a to i když se celý tváří nadmíru vážně. Je jasné, že se u něj bavili už samotní tvůrci v čele s nádherně přehrávajícím Jeffrey Combsem a nevidím důvod, proč by tomu u diváků mělo být jinak.

Žádné komentáře: