sobota, července 22, 2006

Lorenzo Bianchini

Původně z toho měly být dvě krátké novinky na Studnu, ale nějak se mi nedařily formulace a vůbec mi to připadalo celé informací prosté, tak jsem se rozhodl plácnout své nadšení sem. Protože sem, sem můžu plácat co se mi jen zachce a vy to stejně budete nadšeně hltat, kdyby ne, byli byste sami proti sobě. Nikdy byste se totiž nedozvěděli o Lorenzovi Bianchinim. A to by byla škoda.


Lorenzo Bianchini je mladý (něco přes třicet) italský filmař, který se, ač zatím točí filmy bez reálného rozpočtu, dokázal ve své rodné zemi proslavit. O jeho prvních třech počinech jsem toho příliš nevypátral, ale z názvů jako Smoke Allucination očekávám nějaké kraťásky bez děje. Třetí z nich, I Dincj de lune je přiložen jako bonus na dvd jednoho z Banchiniho pozdějších filmů, ale o tom až za moment.


Nejprve bych se totiž chtěl zmínit o tom, jak se může mladý fanoušek a amatérský filmař horrorů proslavit. Především, musí se svými filmy objíždět všeliké festivaly a přehlídky, protože to je jedna z mála možností, jak si jej všimnou ti správní lidé. V Banchiniho případě mezi "ty správné" patří Dardano Sacchetti, což je i dnes v italském horroru jedno z největších jmen. A po slavném scénáristovi následovala řada dalších a dalších fanoušků, až se vytvořil jakýsi malý kult. Ten dospěl až do fáze, kdy se fanové sami o sobě rozhodli založit vlastní DVD label a Bianchiniho dva nejlepší filmy vydat na stříbrných plackách.


A tak by měly být oba zajímavě vypadající filmy, Custodes Bestiae (italský trailer) a LidrÎs cuadrade di trê (italský trailer) dostupné, i vzhledem k anglickým titulkám, široké veřejnosti. Druhý jmenovaný kousek se dá už ve většině italských shopů zakoupit, bohužel zatím za ne příliš úžasnou cenu kolem 15 eur. Snad to půjde dolů, trailery mě celkem namlsaly, vypadá to, že ten chlápek má vážne talent.

Žádné komentáře: