středa, července 19, 2006

Festivalové léto

Letos jsem to opravdu flákal. Čím větší je ze mě stařík, tím méně mám času a navíc se už přidávají nějaké ty gerontoidní nemoci, takže většinu práznin trávím po doktorech. A pak to děsné vedro. Ale naštěstí jsem přecijen někde byl, takže se můžu podělit o to málo zážitků, které mi zůstaly v mé stále více děravé hlavě.

Nejprve jsem naprosto neplánovaně navštívil Karlovarský Filmový Festival. Z loňska na něj mám vynikající vzpomínky a tak když mne můj mladý slovenský padawan požádal o doprovod na daleký západ, váhal jsem jen několik hodin. Můj příjezd byl vpravdě nečekaný a jedno oko nezůstalo suché dojetím. Pozdravil jsem redakci Moviezone, Cival loňské slipy převálcoval o třídu hezčími kraťasy, Kocour je Rimmer a Sušenka (sorry for transcript) mě vykáral za mou oblibu Prvního kontaktu, to byla asi nejsmutnější chvíle celého festivalu :(.


Pak už přišly jen samé pěkné příhody. Káťa Grossmanová byla stejně fajn jako loni, dokonce i do duše mi promluvila a vůbec celkově se chovala jako máma nas všech, co jsme tam byli za naši velkou ČSFD rodinu. V pět ráno jsem zapoměl koupit přítelkyni oplatky, sedl na vlak a vyrazil zas domů. Ptáte se, jestli jsem viděl nějaké hvězdy? Ani ne, jen pár dobrých fellas z databáze. Nejakčnější pařani byli jednoznačně Deathmaker a Jalu, díky kluci a za rok zase ve Varech!

Pár dnů po mém příjezdu domů se u dveří objevil k smrti vyhladovělý padawan a prosil mě, abych ho vzal s sebou do Chotěboře na Festival Fantazie. Tam jezdím rád. Sice jsem se trochu bál vzít malého Olivera mezi fantasy freaky, ale nakonec zapadl dokonale. Ne už tak do našeho mrdák gangu, ale naštěstí jsou Klaun Dominant, Gangrena i Cabal tolerantní a vzali Ukrajinskou Tori Spelling na milost.


Letos jsem byl pouze na dva dny, ale i tak se dalo stihnout spousty zábavy. Předně freaci řádili jak pominutí, nezklamal Silver, Županič ani Batmanka. Vrcholem sobotní noci ale byla hra, "které děcko se teď poblinká". Enormní výskyt nezletilců a tvrdého alkoholu na jednom místě nás bavil do pozdních ranních hodin, tímto děkuji především neznámému teenageopilci, který u baru vyprázdnil většinu svých tělěsných dutin, aniž by si toho výrazněji všiml. Škoda, že jsem neměl foťák. Vrcholem neděle pak byla jistojistě má Hodně divná přednáška, pokusím se už nic podobného v budoucnu nezopakovat. Pro mé nešťatné fanoušky, kteří se jí nemohli zúčastnit je tady k nahlédnutí osnova, které jsem se v prvních minutách i držel. "Absolvent" byl přijat vesměs kladně, ono je máloco uspokojivějšího, než smát se chudákovi, který věří na víly a ve volných chvílích má tendence ohánět se dřevěným mečem.


Začátek července jsem si prostě skvěle užil a ani nelituju, že jsem během festivalového běsnění neviděl ani jeden film. Na ty se můžu dívat doma. Určitě jste si všimli, že ve výčtu něco chybí. Správně, legendami opředený THS, který se již potřetí konal v Supově vile....ale o něm až někdy příště. Nebude to pěkné čtení.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tva osnova je uzasna :-)

Anonymní řekl(a)...

Moje rec... Idealni na hodinovou prednasku :-) Jinak jsme te, mily obite, ve Varech radi videli a byla skoda, ze ses nezdrzel dele.