pondělí, ledna 30, 2006

Jason vs. Leatherface

V komiksech se vůbec nevyznám, prakticky veškeré vědomosti o nich jsem získal před mnoha lety, když je Pavlovský a Kopřiva opěvovali ve Score a Ikarii. Od té doby se po nich nijak výrazně nepídím, záměrně je nevyhledávám ani nestahuju, ale stane se, že se čas od času nějakej kousek na disku nebo v knihovně objeví.


A to je právě případ třídílné záležitosti vydavatelství Topps Jason vs. Leatherface. Válela se mi tu snad rok a tak když opět nešel net trochu jsem se začetl. No začetl, rozhodně nečekejte žádné filozofování, přecijen je to jen o setkání dvou slavných slasherových řezníků. A jak k něčemu takovému dojde?

Jasonovi vysuší jezero a on se shodou náhod ocitá na farmě, pro jejíž podivné osazenstvo obstarává stravu ještě podivnějsí chlápek v kožené masce. Místo očekávané přesdržkové si oba borci padnou do oka a Jason je kanibalistickou rodinkou okamžitě adoptován. Ale žádná idylka nemá dlouhého trvání a Jason se nasírá tak snadno...


Mno, příběh žádnej zázrak, je to poměrně nuda a zoufale tomu chybí vtípky, o které si podobná záležitost přímo říká. Takový poloamatérský čtyřstránkový komiks Michael Myers Vs. Jason Vs. Leatherface je mnohem vtipnější. Naštěstí má Jason vs. Leatherface jen pár desítek stran, takže to celkem rychle uteče. A je to hodně slušně nakreslené, obálky dělal Simon Bisley, kterého zná i takový komiksový ignorant jako já. A to už je co říct.

Žádné komentáře: