neděle, ledna 29, 2006

Cry_Wolf

druhý "vlčí" film v tomto týdnu a zase slasher. Težko najít rozdílnější zástupce tohohle fajn subžánru, než jsou právě Wolf Creek a Cry_Wolf. Zatímco ten první je nekompromisní přímočará brutální řežba, druhý má promyšlenější a originálnější příběh, ale je sterilní a čajíčkovský, jak jen může slasher v povřískotovské éře být. Nemám tyhle novodobé vyvražďovačky moc rád, věšinou je to zábava pro malé děti, které neviděly Jasona ani z rychlíku. Pokud mě má takový film bavit, musí mít alespoň dobrý nápad, nebo hodně cool vraha. To první měly například skvělé první Urban Legend.

Cry_Wolf má oboje, ale tak nějak to není dotažené a výsledek je rozpačitý. K příběhu asi jen tolik, že jde o hru, ve které si partička středoškoláků vymyslí vraha a on se nakonec ukáže být sakra reálným. Právě ten proces vymýšlení vraha a jednotlivých zabití je na filmu to nejoriginálnější a zároveň nejzábavnější.


Zbytek tak nějak tápe a i přes pěknou zrzku v jedné z hlavních rolí je to místy dost nudné. Je asi škoda, že jsem nejspíš neviděl unrated verzi, protože v té mojí prakticky chyběla krev a zabíjení, což je u slasheru vždy velké mínus. A mimochodem, nápad i pointa jsou sice celkem fajn, ale rozhodně to neni nic tak úžasného a překvapivého. Prostě slušnej průměr.

Žádné komentáře: