úterý, ledna 24, 2006

Invasion nadruhou

Následující příspěvek je lehce spoileroidní, takže by ho neměli číst seriáloví fanatici a těhotné ženy.

Jestliže jsem tady psal, jaký že je Invasion slušný seriál, po dalších třech dílech musím své hodnocení trochu poupravit. Je totiž vynikající. Od projektů s obdobnou tématikou (různé verze Invasion of Body Snatchers, Faculty, Puppet Masters) se liší v několika aspektech, kterými je myslím i překonává.


Předně - "transformovaní" jedinci si uchovávají vzpomínky, city, víru v Boha a podobně a nevědí (!!) cože se jim to přihodilo. To je myslím velké plus a dává to tak vzniknout konfliktům v obou táborech. Ne každý se se svým novým stavem lehce vyrovnává a ne každý z "normálů" vidí v "přeměněných" zrůdy. Trochu podobné to bylo i ve skvělém scifi seriálu "V", který jsem hltal jako malý kluk a kde jsem se poprvé seznamoval s takovými hereckými esy jako Marc Singer, Michael Ironside a Robert Englund.

Prostředí městečka postiženého hurikánem přestává být pro příběh tím nejdůležitějším, čím dál víc se zaměřujeme na několik hlavních postav, které naštěstí prochází neustále vývojem a vyloženě kladná je tu snad jen šestiletá holčička. Což mě přivádí k tomu, že Syndrom Otravného Parchanta přestává hrozit, i ten nejodpornejší teenager začíná být trochu sympatický a když málem zasune nejde mu nedržet pěsti.



Tenhle seriál (celkem slušné hodnocení na ČSFD) prostě každou částí nabírá na síle (díl Origin of Species byl geniální)a rozhodně byste mu při čekání na nové díly Prison Break měli věnovat pozornost. Mimo jiné třeba kvůli oficiálním stránkám, které jsou koncipované jako blog šílence Dava. Něco s podtitulem In Beero Veritas prostě nemůže být špatné...

Žádné komentáře: