sobota, ledna 21, 2006

Invasion

Když jsem před desti dny naznačoval, že seriál Invasion by mohl být to pravé scifistické , netusil jsem, jak moc se mi zalíbí. Sice nepřináší ani šílené příběhové zvraty, ani ultracool postavy, ale je napsanej dostatečně inteligentně a zábavně takže si mne každým dílem k sobě víc a víc připoutává.


Příběh je klasicky bodysnatcherovský, neznámá hrozba tentokrát přichází z vody, což je jedna z mála podobností se stejně starým seriálem Surface. Jinak je naštěstí vše mnohem lepší. Prostor, na kterém se děj odehrává je rozumně omezen na karanténou odříznuté městečko, postižené hurikánem. Právě ten spouští celý řetězec podivných událostí, provázaných s lidmi, kteří jeho řádění přežili v bažinách kolem města.

V každém seriálu se s postupujícími díly vykrystalizuje jedna, dvě postavy, které jsou dostatečnou zárukou, že se nebudete nudit. V Lostu je to Locke, nebo nověji ďábelský Mr. Eko, v Prison Break osvědčená dvojka Abruzzi a kapsička T-Bag. Invasion nikoho takového zatím (jsem u 8. dílu) nemá. Nejsilnějším charakterem je jednoznačně šerif Underlay (William Fichtner), ten má myslím v záloze ještě pěknejch pár překvapení. Stejně jako Invasion, doufám...

BTW jsou tu sice tři parchanti, ale celkem to jde, až na kluka, to je SOPka jak hrom, ten je na zabití.

Žádné komentáře: