neděle, prosince 02, 2007

H.P. Lovecraft Historical Society

Ani zdaleka nejsem největší fanda Lovecrafta u nás, četl jsem většinu povídek, viděl většinu filmů a tím to pro mě končí. Ale rozhodně vím, kdo jsou největší fandové Lovecrafta na celém světě. Ano, jak jste správně vydedukovali podle nadpisu, je to H.P. Lovecraft Historical Society, na jejichž stránkách si můžete prohlédnout, stáhnout, nebo nakoupit nespočetné množství blbůstek souvisejících s jejich modlou. Mimo jiné jsou také odpovědni za novou němou verzi Call of Cthulhu, kterou jsme promítali (tuším dokocne dvakrát) na FF v Chotěboři. Ale kvůli tomu o nich nepíšu, podobných maniaků je jistě hromada.

To, čím mě HPLHS zaujali jsou jejich skvělé hudební variace na Lovecraftovská témata. Objevil jsem je asi před dvěma lety a od té doby mi zpříjemňují život, jak se ostatně můžete přesvědčit na mém Last.fm profilu. Znám zatím dvě alba, tím prvním jsou obskurní verze známých vánočních koled a jeho poslech si vždy schovávám na svátky, to druhé je pak naprosto famózní. Jmenuje se A Shoggoth on the Roof a je sestaveno z drobných příběhů z lovecraftovského universa. Je v něm slyšet příjemná a vkusná nadsázka a garantuju vám, že pokud se do něj opravdu zaposloucháte, tak si ho zamilujete.

O hudební genialitě HPLHS jsem se pokoušel už pár lidí přesvědčit, leč marně, jejich nevyzrálé mozečky nebyly schopny pojmout celou sílu tohoto famózního díla. Pro dokreslení vaší představy přikládám jedno video s šikmookými postavičkami, které ignorujte, zavřete oči a pouze vnímejte hudbu a příběh který vypráví. Sice nejsem největší fanda Lovecrafta v Česku ale pravďepodobně jsem jeden z mála, ne-li vůbec jediný, fanoušek hudební produkce HPLHS. A to je škoda.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Díky za tip, je to vážně geniální :)

Obitus řekl(a)...

Parada, uz jsme dva :)