sobota, prosince 01, 2007

Natočte to!

Čas od času se novinkovými servery prožene zpráva, která zvedne většinu fandů z kanape. Vždy jde o ohlášení filmu, který by si většina z nich přála vidět, ale stejně tak většina z nich ví, že nikdy natočený nebude. Taková zpráva je samozřejmě během týdne popřena s tím, že potenciální představitelé nebo autoři občas

prohodí v rozhovoru něco o tom, že myšlenka na ten který film ještě nebyla zcela zavržena a čeká se jen na příhodnější konstelaci peněženek producentů. Není divu, že v drtivé většině jde o sequely slavných kusů. Jaké jsou nejzajímavější z těchto novinkových evergreenů a které z nich bych nejraději viděl já?

Phantasm's End
Don Coscarelli se každých sedm až deset měsíců tváří, jakože natáčení by mělo začít už zítra, ale popravdě, Don si trochu vymýšlí. Pravda je taková, že Reggiemu by nějaké to oživení kariéry rozhodně pomohlo a jak lépe ji oživit, než vzít znova do pracek svou čtyřhlavňovku a likvidovat Tall Mana. Ten už dávno dosáhl důchodového věku a i když o sobě stále prohlašuje, že na pátý Phantasm "má pořád koule", může se stát, že hlavní hvězda bude mrtvá dříve než se tvůrci rozhoupou.


Evil Dead 4
To naštěstí nehrozí dalšímu z horrorvých es, i když i na Brucem se čas krutě podepsal čtyřiceti kily sádla. Sám režisér, bez kterého by to asi nešlo, místo aby horrory točil, tak je produkuje a popravdě až na skvělou 30 Days of Night to stojí za houby. Čtvrtému dílu Smrtelného zla hrozí však ještě větší nebezpečí, než nechuť režiséra vrátit se ke kořenům a tím je remake prvního dílu. Samozřejmě bez Bruceho v hlavní úloze, ale chtěl by vůbec někdo něco takového vidět? Já ne.

Bubba Nosferatu: Curse of the She-Vampires
A Coscarelli podruhé. Prequel ke geniální komedii Bubba Ho-Tep byl původně pouhým žertem, ale fanoušci si postavy natolik zamilovali, že se vážně hovořilo o dalších dobrodružstvích. Bohužel, podle posledních zpráv od Campbella je film prakticky definitivně u ledu. Velká škoda, Elvis se měl vrátit a znovu dokázat, že Bruce není hercem jedné role.

A Nightmare on Elm Street prequel
Film popisující řádění Freddyho Krugera v dobách, kdy ještě jako obyčejnej živák obyčejně zabíjel obyčejná děvčátka. Premisa je jednoduchá, o natáčení se vážně mluví už mnoho let, naposledy hodně po úspěchu Freddy vs. Jason, ale realizace pořád nikde. Otázkou je hlavně jak by se prudérní a korektní Amerika vypořádala s faktem, že Kruger byl v počátcích pedofilní sadista a jím vražděná děvčátka stěží dosáhla deseti let. (Předchozí věta mi na blog přitáhne hromady zoufalých úchylů aneb jak zvýšit návštěvnost a nepředřít se.)

Freddy vs. Jason 2
Úspěch souboje dvou horrorových megaikon s sebou samozřějmě přinesl řadu spekulací o možných pokračováních. Pruhovaný kotelník a obří brankář s duší dítěte měli nafasovat nového parťáka. Mluvilo se o Mikovi Myersovi, ale ten vstal z mrtvých jako Zombie a zaútočil remakem, mluvilo se o Pinheadovi, bohužel i ten se inspiroval ve vlně předělávek a tak zbývá už jen nějakej ten klaďas. Los padl na Ashe a já byl nadšený. Bohužel, byla to kachna jak kráva a tak nezbývá než se jen zasnít a představit si, jak by to prodavač s největší bradou na světě rozbalil.

A to je vše, přátelé. Podobných filmů jistě bylo ohlášeno mnohem, mnohem víc, já jsem vypíchnul jen ty nejzajímavější, které bych moc rád viděl. Naštěstí se někdy horrorový bůh (tentokrát výjimečně nemyslím sebe) ustrne a fandům vyhoví. Argento dokončil svou trilogii o třech Matkách, Romero se dokonce dvakrát vrátil do své Země mrtvých a doufejme, že další vyslyšená přání budou následovat.

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

...jen doufám, že podobný osud nepostihne At the Mountains of Madness... Po del Torově Pan's Labyrinth se na to těším ještě víc :)

Obitus řekl(a)...

Pokud se po druhém Hellboyovi nevrhne del Toro spíš na Tarzana tak by měly Mountains of Madness vyjít. Je asi jediný, komz věřím, že dokáže převést na plátno Lovecrafta v nejsyrovější podobě. (I když Yuznovsko-Gordonovské adaptace jsou vynikající, samozřejmě) :)