čtvrtek, října 04, 2007

Seriálový podzim #1

Rok se s rokem sešel a na trackery se postupně vrací většina seriálových hitů loňska. Dneska se mrknu na dva kousky, které už mají za sebou minimálně jednu sezónu a každý si vybudoval dostatečnou fanouškovskou základnu. Vzhledem k časovému presu nejsem schopen sledovat vše co se mihne a zůstávám tak věrný hlavně ověřeným sériím. Na show, která letos začínala premiérově si posvítím až budu mít čas trochu víc tu novou seriálovou džungli prozkoumat.

Nejvíce očekávanou událostí byl bezesporu začátek druhé řady skvělých Heroes. A musím na rovinu říct, že tak neuvěřitelně slabej čajíček jsem nečekal. Sledujeme asi dvacet pět dějových linií se starými známými, ale i několika novými nesympatickými hrdiny. To by nebyla až taková hrůza, první řada fungovala z počátku stejně, jenže její hlavní silou bylo to, jak se hrdinové vypořádávali se svými nově nabytými schopnostmi. Divák je postupně s nimi objevoval a odhaloval tajemství, která se kolem jednotlivých postav vršila. Jenže ve dvojce už se všichni známe a pár nováčků, kteří se navíc nevyvedli už to nezachrání. Kapitolou samou pro sebe je příběh odehrávající se v historickém Japonsku. Děje se naprosto přesně to, co byste očekávali a navíc kdysi pouze nesympatický Hiro už absolutně přerostl v obtloustlého komika, který se motá sem a tam a občas o něco zakopne. Otec je na něj jistě hrdý. Jediné světlé momenty vidím v novém zabijákovi a samozřejmě doufám v razantní návrat Sylara. To, že Heroes možná dopadnou jako Lost naznačujě řada indicií...

Další mnou sledovaná show je na tom naštěstí mnohem lépe. Prison Break ještě více tlačí na pilu a je to opravdu síla. Totálně neuvěřitelné, totálně nepravděpodobné a totálně zábavné. To, že už se zase utíka z vězení mi vůbec nevadí, určitě lepší, než kdyby se opět pobíhalo celou Amerikou a postavy by se neustále náhodně scházely na letištích. Takhle se prostě jednou náhodně sešly za mřížemi a už to jede. Tvůrci ještě přitvrdili a pokud je v zakrvácené krabici na konci třetího dílu to co si myslím (a určitě nejsem sám), tak jim tleskám a mají mou plnou podporu do dalších podobně šílených dílů a řad. Herecky je to samozřejmě stále špička, které Heroes nemůžou sahat ani po okraj nově nabytých tenisek bývalého kapitána Bellicka. Uvidíme, co přinesou další týdny. Třetí sezónu rozjíždí pohodový Supernatural a samozřejmě se vrací i ten nejlepší - Dexter.

Žádné komentáře: