sobota, prosince 16, 2006

Abominable

"Naším cílem je vytvořit strašidelný vysoce kvalitní horrorový film, který zanechá v divácích dojem takovým způsobem, jak se to povedlo snímkům Re-Animator, Day of the Dead, Věc, Halloween a mnoha dalším... Chceme zachytit náladu Spielbergových filmů z konce 70tých a začátku 80tých let, stejně tak jak se to nedávno povedlo M. Night Shyamalanovi se Šestým Smyslem a Znameními, které odkazovaly na Čelisti, Blízká setkání třetího druhu a E.T. Navíc to bude trochu ve stylu Hitchcockových děl, ovšem laděné více do skutečného teroru."



Takhle se před dvěma lety chvástal režisér nového monster horroru Ryan Schifrin (českou verzi jsem bezostyšně ukradl ze Studny) a já vám dnes povím, jak moc měl tehdy pravdu. Vůbec. Z Hitchocka tam není samozřejmě nic, až na bezmocného chlápka na vozíku co by rád masturboval při šmírování mladých dívek. Naneštěstí to mícha odnesla dokonale a tak místo bohulibé onanie alespoň zachraňuje svým křikem studentky před big footem. S horroy 80. let to pak má samozřejmě společného ještě méně.



A o co jde? Kripl a blonýna ujíždějí/utíkají pře variací na yettiho, která má tu největší a nejsměšnější hlavu v dějinách novodobého monster horroru. Krev se nekoná, zabití jsou důsledně off screen a když už si myslíte, že nemůže být hůř tak přichází petiminutový monolog (ne, ten vtip s odkazem nezopakuju) o zlém světě, korunovaný hrdinovýma bleděmodrýma očima. Od úplné žumpy film zachraňují drobné role drsňáka Henriksena a krutě přehrávajícího imbecila Combse. Není to moc, ale v porovnání se zbytkem královská zábava. BTW jeden z obrázků u tohohle postu není přímo z filmu, ale google ho vyhodil mezi prvními a mně se líbí...

Žádné komentáře: