úterý, října 24, 2006

Rest Stop

Určitě jste si už všimli, že jsem k horrorům poměrně tolerantní. Nevyžaduji sofistikovanou zápletku ani genialní triky a přesvědčivé herce, prostě mi jen stačí se dobře pobavit a to zvládám i u velkých ptákovin. Občas ale narazí mačeta na kámen a je zle. A přesně to se stalo před pár dny, kdy jsem se sebezapřením dokoukal nový americký horror Rest Stop, nejhorší žánrový počin letošního roku. Rozhodl jsem se udělat cokoli proti tomu, abyste si tuhle zhovadilost pustili a jedním z prvních kroků bude, že vám prozradím kompletní děj včetně pointy.


Tak, teď, když už jsou notoričtí odmítači jakýchkoli spoilerů pryč (doufám, že můj fanoušek Olda čte dál!) se můžu vesele pustit do příběhu. Ten je jednoduchý. Nicole uteče z domova a spolu se svým nabíječem Jeffem se rozhodnou začít nový život někde hodně daleko (název jsem zapoměl). Cestou na vysněné místo se zastaví na odpočívadle, Nicole si odskočí a když se vrátí, je Jeff i s autem pryč. Zanedlouho se zjevuje hlavní zloun, většinu děje schovaný ve velkém autě a pronásledující hlavní hrdinku. Ta se po zbytek filmu potácí mezi třemi lokacemi (toalety, kancelář a parkoviště) přičemž kromě vraha potkává i jeho minulé oběti, par minut s nimi vesele koexistuje aby ony poté bez zjevných důvodů zmizely. Taky se setká s nezbytnou proprietou všech buranských horrorů - úchylnou rodinkou s retardovaným dítětem. Rodinka samotná nemá s okolním dějem samozřejmě nic moc společného.


Ono vůbec s logikou je film trochu na štíru, v extrémně starém televizoru se objevují zaběry Jessova sexu s Nicole, přechody mezi lokacemi jsou víceméně náhodné, policista svou demencí zastiňuje všechny dementní policisty, které jsme kdy mohli v horrorech vidět a tak bych mohl ještě dlouho pokračovat. Nejhorší je ale absolutní absence atmosféry a napětí. Všechno už jsme mnohokrát a mnohem lépe viděli a kde není originalita těžko film zachrání jeden dobře ustřižený jazyk. Jo a ten závěr, vyvrcholení, pointa? Žádný se nekoná. Nic se nevysvětlí, film prostě skončí. Ale asi je to celé víceméně nadpřirozené.

Víc psát nehodlám, prostě další z dlouhé řady přímo na dvd točených horrorů, který sice vypadá trochu lépe než jeho amatérští bratříčci, ale je tak neskutečně nudný, neoriginální a zmatený, že ho nemůžu doporučit ani nejzavilejším nepřátelům. A že jich mám...

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dekuji za zmineni v textu!Moc si toho vazim.Musim ovsem konstatovat, ze dnesni prispevek byl slabsi a zdalo se, jakobyste jel tak nejak na krev :(

obitus řekl(a)...

Jel na krev.
BTW kdo je olda?

Anonymní řekl(a)...

Jak to myslite kdo je Olda?Urcite se nezname, jen ctu vas blog a komentare na cesko-slovenske filmove databazi

Apache řekl(a)...

Gratuluji, zdá se, žes stvořil svého Frankensteina.
Tedy monstrum.
Prostě: Olda žije!

Anonymní řekl(a)...

Posledni dobou moc neaktualizujete :-(

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.