čtvrtek, února 02, 2006

Madhouse

Mým plánem bylo psát sem o každém horroru, který jsem zrovna zhlédl a upozornit tak své věrné čtenáře (je vás už víc jak deset denně) na kvalitní kousky, případně je varovat před shity, kterých je náš trh plný. Občas se ale stane, že člověk vidí film, o kterém se toho prostě moc napsat nedá. Film, který je tak tuctový, nezajímavý, předvídatelný a nudný, že se těžko hledá cokoli zajímavého, co by se o něm dalo sesmolit. A právě takový je Madhouse.

Mladý lékař Clark Stevens přijíždí na kliniku pro mentálně choré, aby zde dokončil svá studia a zjišťuje, že ne vše je zde v normálu. Někteří pracovníci nemají daleko k svým chováním k bláznům, doktor s přezdívkou Frankenstein má knihovnu plnou podivných okultních publikací a ve sklepení, kde jsou drženi nejhorší pacienti, to vypadá spíš jako ve středověku. To všechno nezní moc zle, že? Vypadá to na celkem ucházející béčko.



Bohužel je celý film hrozně diletantsky natočený, začátek vypadá jak nejaká druhořadá amatéřina a s pokračujícím dějem se nic moc nezlepší. Ne že bych měl něco proti amatérským filmům, ale nesnáším, když si hrají na něco víc. Špatný dojem podporují i příšerní herci, Joshua Leonard udělal od Blair Witch nulový pokrok, jen vypadá ještě hůř. Největším tahákem pro mne byl Lance v roli Dr. Franka, bohužel se filmem jen potácí a nepředvádí nic, co by stálo za zmínku. Námět to mělo fajn, obrázky byly fajn, Lance tam byl a nakonec taková ptákovina. Takhle zklamanej jsem nebyl od chvíle, kdy jsem šel v noci se svou holkou kolem židovského hřbitova a ona se vubec nesmála mému skvělému vtipu o zombie rabínech a košer mozcích.

Žádné komentáře: