středa, ledna 18, 2006

Silent Warnings

V roce 2002 nahnal M. Night Shyamalan Mela Gibsona do opuštěné farmy uprostřed amerických kukuřičných lánů, ve kterých se objevují záhadné obrazce, a přichystal mu tam setkání se zlými mimozemšťany.
V roce 2003 nahnal Christian McIntire Billyho Zanea do opuštěné farmy uprostřed bulharských kukuřičných lánů, ve kterých se objevují záhadné obrazce, a přichystal mu tam setkání se zlými mimozemšťany.

Který film je horší? Těžko říct. Znamením nelze upřít jistá originalita, je to vůbec poprvé, kdy se kruhy objevily v kukuřici, ale také jistá demence navíc zabalená do trapné náboženské agitky. Prostě tady se Shyamalan utnul, i když napětí se mu daří vytvářet slušně. Silent Warnings jsou samozřejmně taky dementní, ale tolik to nevadí, přecijen stálo to celé míň jak milión dolarů a scénář byl napsaný za 4 dny.

Bohužel, a to je zásadní slabina Silent Warnings, je to film pouze hloupý, ne tak hloupý, až by byl zábavný, jako například famózní Dracula 3000. Takže - tahle nízkorozpočtová kopírka Signs asi neunudí k smrti, ale rozhodně už ji nechci vidět podruhé. Ale to ani toho Shyamalana....

Žádné komentáře: