úterý, ledna 17, 2006

Dracula 3000

Když se do vesmíru podíval Pinhead stalo to za houby, když se o totéž pokusil o pět let později Jason Voorhees byla to už mnohem větší sranda, ale ještě pořád to nebylo ono. Ovšem, když vloni vycenil v kosmu svoje tesáky Dracula bylo to dokonalé. Teda dokonalé - pro to, abyste si užili podobný druh filmu, musíte být jako my. Dracula 3000 je totiž šílené bečko v tom nejlepším slova smyslu. Je neuvěřitelně levné (tento týden už má druhá koprodukce s Jižní Afrikou), má totálně ujetý příběh (opuštěná vesmírná loď Demeter, cestující z planety Transylvánie v Karpatském souhvězdí, je nalezena lodí pod velením kapitána Abrahama Van Helsinga) a naprosto totální obsazení.

Herců je sice v celém filmu pouze osm, ale posuďte sami - kapitán Casper Van Dien, věčně zhulený Coolio, dvoumetrová hora svalů Tommy Lister, Baywatchsovská Erika Eleniak a veterán Udo Kier. Pokud tak silné herecké sestavě dáte pořádně říznej scénář, což se stalo, nemůže vzniknout nudnej film.


Když už jsem u scénáře, někdo si s ním opravdu skvělě vyhrál. Postavy umírají zcela nečekaně, hláška střídá hlášku a když uběhne producentem požadovaných 80 minut film prostě skončí. A to tak, že doslova, Dracula 3000 má jeden z nejujetějších a nejzábavnějších konců, jaké jsem kdy viděl.

A že se vše odehrává ve třech místnostech nějaké opuštěné továrny, že místo skafandrů nosí herci potápěčské masky, že Dracula je totálně topornej a ve své pláštěnce vypada všechno jenom ne strašidelně - ale jděte, vždyť přesně to k podobnému typu filmů patří. Takže varování - Draculu 3000 pouze, pokud si umíte béčka užívat, jinak dopadnete jak ti chudáci co ho hodnotí na ČSFD.

Žádné komentáře: