pondělí, ledna 16, 2006

Dust Devil

Dust Devil je horror zajímavý hned kvůli několika věcem. Předně je to film vyrobený v JARu a afrických horrorů obecně moc není. Dále stojí za pozornost už kvůli skvělé "pouštní" atmosféře a výborné kameře. Vizuálně je to určitě lahůdka, navíc doplněná o pár celkem fajn gore scének.

Bohužel, jak moc je film na pohled zajímavý, tak moc je příběhově chudý. 103 minut o tom, jak pár lidí cestuje pouští je opravdu hodně. Zřejmně si to mysleli i šéfové Miramaxu, takže Dust Devila zkrátili pro americký trh na 87 minut a vypustili většinu scén, zabývajících se nadpřirozenem a velkou část linie s černošským poldou. Docela by mě zajímalo, jak to v sestříhané podobě vypadá, protože u té delší verze jsem se občas fest nudil.

A jaký že ten chudý příběh vlastně je? Ženská uteče od manžela - potká v poušti divnýho chlápka - chlápek je sakra dvinej, vraždí lidi - manžel pronásleduje ženu - polda pronásleduje divnýho chlápka - všichni se potkaj. Tečka. Naštěstí to moc pekne vypadá i hraje, takže je to příjemné, i když trochu nudné, pokoukání.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

No vyzdoba pokoje po prvni vrazde byla ok