neděle, května 14, 2006

Horor? Horror!

Jak jsem tak před chvílí ležel ve vaně a poslouchal OST Blade Runner, vzpoměl jsem si nejen (jako vždy) na mou oblíbenou scénu z NOES, ale taky na odpolední rozhovor se Skeptixem (proč je na ČSFD jako Ashley povím někdy jindy). Byla to taková klasika: "Cos dnes dělal?" - "Nic." - "Dávals něco?" - "Ne, neměl jsem náladu." Prostě jako skoro každej den. A řeknu vám, mí mílí čtenáři, už mě to pěkně sere. Plánů a nápadů mám hafo, takže s tím zkusím něco udělat a trošku věci rozhýbat. Vždyť horror se u nás má skoro stejně bídně, jako za vlády rudých kriplů. Dokonce i to krásné R mu češtinářští puristé sebrali. A dnes je to vina i fandů žánru, kteří nedokáží svůj koníček náležitě prodat.


Přitom možností je myslím dostatek. První na řadě je samozřejmě Studna. Tím že se jí většina non-teenagerů bude smát se věci nezlepší. S tím, že tak velký server nutně přiláká nezanedbatelné procento exhibicionistů a dětí se musí počítat, jde o to si je správně vychovat. Novinky jsou myslím na minimálně slušné úrovni, navíc je v plánu ještě nějaké věci doladit a přidat. Pokud vše klapne, objeví se tento týden soutěž o pět dvd Cursed. Máme první rozhovor s režisérem Adamem Masonem, jehož nová pecka Broken právě vyhrála významný horrorový festival Dead by Dawn. Celkem slušně nás už vnímají distribuční firmy (samozřejmě až na Bonton), takže se snad rozjede sekce DVD recenzí. Prostě má Studna na to, aby fungovala (a víceméně už funguje) jako kvalitní server, kteřý vezmou za svůj i dospělí fanoušci horroru. Největší problém je dnes v kvalitě recenzí, ale to se nezmění, pokud je nezačnou psát lidé, kteří to umí. Je velká škoda, že Gangrena, Evilmind a Humanbeing píšou už jen sporadicky, případně vůbec. Znám dost lidí, kteří na to psát kvalitní recenze horrorů mají, ale bohužel ...


Já sám zkusím míň koukat na Přátele a Simpsonovi a začít trochu pracovat. Mám toho v plánu dost. Jednak bych měl více aktualizovat svůj blog, aby nedopadl jako většina těch, co se vynořily z mnou vyvolané Tsunami (X). Možná zkusím napsat nějakou tu recenzi na Studnu, taky mám lehce rozpracovaný článek o upírských filmech, kde snad konečně vysvětlím proč je Near Dark nejlepší :). Rozhodně začnu zas psát komentáře na ČSFD a upgradnu svůj profil (jedna moje fotka myslím není to po čem případní návštěvnící touží). A především, budu propagovat horror jak jen to půjde a kde jen to půjde, zaslouží si to.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Kolik bylo piv, pred tou vanou?:-)

obitus řekl(a)...

Minimum, jsem nemocnej, tak seš setrim. :)

Anonymní řekl(a)...

To, že na horror lidi kašlou, vidím každé pondělí na horrorové sekci v kině Art v Brně. Dost mě to mrzí. Poslední dobou je horní strop pět lidí. Teď bude končit sezóna, ale od podzimu to pojede zase nanovo. Mám v plánu to propagovat, kde to půjde. Při čtení tohohle postu mě napadlo, jestli by se k tomu nedala využít Studna. Šlo by to?

Anonymní řekl(a)...

Proc jsem tak castym tematem tveho blogu?

obitus řekl(a)...

Jakube, ty za to nemuzes. Proste na tebe prislis myslim...
Xmort: urcite, kdyz bude neco jako mesicni plan, nebo tak, nenni problem.

Anonymní řekl(a)...

Ja uz nemuzu dal.

Anonymní řekl(a)...

xmort : Ja bych chodil, ale proste vsechno, co ted poustis, jsem videl :)