pondělí, března 13, 2006

Blogy? Blogy!!

Ještě před několika málo měsíci aby člověk pohledal česky psaný blog, věnující se alespoň okrajově horroru. Dnes je situace úplně jiná, bloguje skoro každý a většinou jde o kvalitní a zajímavé počtení, což nebývá u blogu zrovna zvykem. Holt fanoušci horroru nejsou žádná hovada a pokud ano, nezmůžou se na to napsat souvislý text.

Nejlepší je samozřejmě můj domeček, o tom, myslím, nemá cenu diskutovat. Ale hned v závěsu je pár potenciálně zajímavých projektů od lidí, kteří mají co říct. V první řadě je to můj, vpodstatě už dlouholetý, přítel a spolubojovník za rovnoprávnost horroru - Apache a jeho Horror, chlast & rokenrol. Tahle tři slova myslím dost přesně vystíhují hlavní charakterové rysy ostravského intelektuála a doufám, že mu elán do psaní vydrží. Bloguje od soboty, takže zatím má sil dost :).

Stejný vzhled má i, zatím trochu moc filozofující a málo aktualizovaný, 津波_X. Naštěstí vím, že Tryskové iksko má dosud (svým studiem) nezkažený filmový vkus, takže pevně věřím, že až přejde bolest zubů přečteme si u něj i něco víc, než že intelektuálky jsou povětšinou hnusné a namyšlené, to přeci každý dávno ví.

Kittenz lead the way - když někdo takhle nazve svůj blog a navíc ho vybaví přiteplale růžovým vzevřením, je buď hodně seběvědomej a má k tomu důvod, nebo studuje filmovou vědu. Každopádně Blážovi to píše dobře a texty o horroru jsou vynikající, navíc nejsou o nudném mainstreamu, ale mapují nejzazší skulinky horrorového žánru.

Krom těchto tří ještě pravidelně čtu jediný pro mne relevantní slovenský blog mého studnovského kolegy Trona a, i když vpodstatě nesnášim anime, rád zajdu i na stránky mého věrného čtenáře xMorta. Tak chlapci, teď jsem vám všem pěkně zvedl návštěvnost, tak nezapomeňte přiměřeně poděkovat a pokud jsem někoho opoměl je to buď proto, že o jeho stránkách nevím, nebo, a to je pravděpodobnější, že jsou jeho stránky nudné.

6 komentářů:

obitus řekl(a)...

NO COMMENT :)

Tsunami_X (09:17 PM) :
21:15:47 Kordus: A jasne ze Obituv blog znam :-D
21:15:50 Tsunami_X: a muj?
21:15:52 Tsunami_X: :-)
21:16:24 Kordus: Taky, ale nejsi tak vtipnej

Anonymní řekl(a)...

Ach jo...clovek uz nemuze verit nikomu

Anonymní řekl(a)...

jo, jsem sebevedomi pozer studujici filmovou vedu. a samozrejme diky za zvednuti navstevnosti :)

Anonymní řekl(a)...

no ja bych tomu zvednuti navstevnosti moc neveril, prece jenom obitus z prace hodne klika sam

Anonymní řekl(a)...

Famy se siri rychle :)

Anonymní řekl(a)...

Uff, tak to mi vyrazilo dech. Netušil jsem, že můj domeček čte i někdo jiný než pár známých @__@
Každopádně moc díky ^______^