pátek, ledna 13, 2006

Na co letos do kina...

Když se teď, na začátku roku podíváte na plán premiér, který je dostupný na stránkách Unie filmových distributorů zjistiíte, že to snad s filmama nebude letost tak hrozný. Prakticky každý měsic bude na co zajít (s tím, že horrory jsou povinné). Tady teď uvedu chronologicky to, co zaujalo mě. Počítejte s tím, že čím dál, tím větší pravděpodobnost, že se premiéra posune, nebo dokonce úplně zruší.

2.2. Pokračování vynikajícího horroru Saw, nazvané objevně Saw II.

9.2. Francouzský thriller Caché režiséra Michaela Hanekeho, který natočil mimo jiné Funny Games.
16.2. Remake genilání Carpenterovy klasiky, v hlavní roli se Smallvillovským Tomem Wellingem. Názory na novou verzi The Fog se prakticky shodují. A žádný není kladný.

2.3. Vlkodlačí akčňák Lena Wisemana z roku 2003 Underworld mě celkem pobavil, takže jeho druhý díl, Underworld: Evolution si ujít nenechám. Už kvůli skvělému Billovi Nighymu a zadku Kate Beckinsale.
16.3. Sice na to nepujdu, ale přišlo mi líto se nezmínit o filmu Karla. Ten je založen na pravdivém příběhu manželů, kteří unesli, zneužili a zavraždili tři mladé dívky. Ti manželé byli Paul Bernardo a Karla Homolka. Cool.
30.3. První jasnej must see letošního roku, Hostel Eliho Rotha, natáčený v našich končinách. Vedle Takashi Miikeho hraje třeba i Paula Wild.
30.3. Ve stejný den jako Hostel vstupuje do kin i nový film Terryho Gilliama Tideland.


11.5. Seven Swords Tsuie Harka sice nemají s horrorem nic společného, ale podívaná by to mohla být slušná a podobných filmu se v našich inech moc nenajde.

1.6. Po veleúspěšném Saw přichází James Wan s dalším eSkovým horrorem. Silence je příběhem vdovce, který ve svém rodném městě pátrá po vrazích své manželky. A co že je na tom horrorového? Jo to bych taky rád věděl...
1.6. David Zucker podruhé, Scary Movie počtvrté. Série horrorových parodií bude pokračovat se stejnými herci a pravděpodobně ve stejném duchu.
6.6. 2006 Tak tenhle jediný snímek si zaslouží oznámit datum premiéry v plném znění. Mám ale takový pocit, že tenhle reklamní trik bude to jediné, co je na remaku s debilním názvem Omen 666 zajímavého.
8.6. Člověk polda a upír polda se snaží zabránit jinému upírovi v rozpoutání války mezi oběma rasami. Novozélandský akční horror Perfect Creature se odehrává v alternativních 60. a 70. letech minulého století.
29.6. Final Destiantion 3 a s ním návrat Jamese Wonga k tématu naštvané obelstěné smrti. Jsem vážně zvědavej, jestli se podaří dosáhnout úrovně prvních dvou dílů.

6.7. A další remake, tentokrát je na mušce rok 1979. To jestli film When a Stranger Calls bude jako většina současných remaků sračka uvidíme v červenci, každopádně lecos naznačuje jméno jednoho z představitelů hlavních rolí - John Bobek.
13.7. O horroru Feast jsem před časem psal na Studnu.
20.7. se splní mokrý sen všech milovníků herní série Silent Hill, podle prvních záběrů snad povedenou adaptaci má na starosti Christophe Gans, takže minimálně vizuálně bude film zajímavý.
20.7. V ten samý den co Silent Hill vtrhne do našich kin pravděpodobně nejdůležitější film příštího roku - Clerks II. K tomu myslím netřeba nic dodávat.


24.8. Nechápal jsem nářky kritiků, že jednička je až příliš věrnou adaptací komiksu. Sin City se mi moc líbilo, a proto si nenechám ujít ani druhý díl.

14.9. Nový film M. Night Shyamalana Lady in the Water snad konečně nebude vrcholit "zdrcující" pointou, každopádně námět je dostatečně zajímavý a zvláštní, aby z toho režisér jeho formátu udělal dobrý film. A o čem to je? No asi se k tomu vrátim v samostatném příspěvku, protože se mi to moc zalíbilo.
21.9. Tarantino a Rodriguez přicházejí do kin s horrorovým projektem Grind House. Půjde o dvě hodinové epizody, každou natočenou jedním z režisérů, proložené fake trailery. Na Imdb je film uváděný ve stádiu pre-produkce a vzhledem k ukecanosti prvního z tůrců není až tak jisté, jestli na Grind House v září vyrazíme.
28.9. Už už jsem se začínal bát, že to letos bude bez amerických remaků asijských duchařin, ale naštěstí je tu Jim Sonzero s horrorem Pulse.

12.10. Akční horror Snakes on a Plane pojednává o jedovatých hadech na palubě letadla. Ehm.
12.10. Monster House je rodinej animák o o třech dětech, kteří zjistí, že jeden dům v jejich sousedství je ve skutečnosti monstrum.
26.10. Mám narozeniny.

9.11. O The Reaping jsem se už taky rozepisoval na Studně.
23.11. Další remake asijské duchařiny - The Eye točí sice Hideo Nakata, ale po zhlédnutí The Ring Two to pro mne už moc neznamena. A navic hnusná Renée Zellweger v hlavní roli. Fuj.
30.11. Sci-fi horror The Visiting Olivera Hirschbiegela (mimo jiné Das Experiment) bude, minimálně pro mne a maličkou, lákavý především obsazením. V hlavní roli božská Nicole.


Australský Wolf Creek je na rok 2006 ohlášený, ale datum premiéry je zatím ve vzduchu. Doufám, že se objeví, společně s Hostelem je to mnou asi nejočekávanější horror v našich kinech.

Ufff, jestli jste ze čtení tak utahaní, jako ja ze psaní možná vás pobaví tahle reklama.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Film Karla by se v českých kinech mohl za účelem přilákání diváků do kin jmenovat Homolka a mrtvolka.