středa, ledna 11, 2006

The Last Broadcast

"V říjnu 1994 se u Burkittsville ztratili tři studenti, kteří zde natáčeli dokument. Po roce se jejich filmový materiál našel" - tak tohle asi všichni znáte, slavný "dokument" The Blair Witch Project jste všichni (až na tohohle ukrajince) viděli a většině z vás se asi i líbil.

"15. prosince 1995 se autoři pořadu Fakta nebo Fikce rozhodli udělat přímý přenos z pátrání po legendárním Ďáblovi z Jersey. Vrátil se jen jeden." - tak tohle asi nezná nikdo z vás. Prakticky neznámý "dokument" The Last Broadcast by byl asi naprosto nezajímavým plagiátem BWP, kdyby ho od podobných pokusů o kopírování neodlišovala jedna podstatna věc - byl natočen o rok dříve.


The Blair Witch Project bývá často označován za kopii klasických italských snímků o kanibalech, především Deodatova megadíla Cannibal Holocaust, poprvé to u nás udělal tuším Marek Dobeš ve své recenzi v Ikarii.

Mimochodem skvělá recenze, se kterou se plně ztotožnuju: "Říkejte mi barbare a nuťte mě obědvat s vidličkou, ale mnohem radši se dívám, jak někdo kvičící babě ufikne kozu, než na roztřesené záběry větviček a potůčků, které Záhada Blair Witch nabízí. Víte co? Říkejte mi barbare Conane..."

A jaký vlastně The Last Broadcast je? Popravdě je to ještě větší sračka než Záhada Blair Witch. Ta měla alespoň geniální reklamní kampaň (věděli jste například, že herci byli před premiérou vedeni na IMDb jako "nezvěstní, pravděpodobně mrtví")?. The Last Broadcast nemá nic. Teda až na špatné herce, nudný děj (usnul jsem dvakrát) a naprosto hloupou pointu. Takže jediné, čím je tenhle pseudodokument zajimavý je, že ho obšlehla Záhada Blair Witch, a to je trochu malo.....nechcete někdo originální DVD za 300,-?

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ukrajinec fasa, ale chybi ti tam link. Ovsem vetsina lidi stejne vi, o jakeho "cloveka" se jedna

obitus řekl(a)...

Opraveno. Slibil jsem mu, ze ho zminim. Tak at ma radost.